Partners

Eind 2014 is De Groote Wierde samen met BOAS Werkt (zie ook www.boaswerkt.nl) een project gestart waarbij werkloze elektrotechnici uit Noord-Nederland opgeleid en begeleid worden naar een baan in Duitsland. In het vierde kwartaal van 2014 zijn circa 30 mensen opgeleid en 29 hebben een arbeidscontract gekregen. Momenteel wordt er overleg gevoerd over een vervolg en er wordt onderzoek gedaan naar mogelijkheden om in andere grensstreken vergelijkbare projecten te starten.

In 2013 is De Groote Wierde samen met Paul Rodenberg en Elly Pastoor de Culinaire Vakschool gestart (zie ook www.culinairevakschool.nl) Hierbij worden deelnemers in 10 weken opgeleid, met een startkwalificatie, tot ambachtelijk kok. Circa 60 mensen hebben hun diploma gehaald en enkele tientallen hebben werk gekregen of werkervaring opgedaan via het netwerk van de Culinaire Vakschool

Vanaf 2012 ontwikkeld De Groote Wierde samen met Dillema Consultancy en de Roemeense partner ROSENC (zie ook www.rosenc.ro) een business case om in Timisoara (Roemeniƫ) een Energy Service Company (ESCO) te starten. Het kenmerk van een ESCO is door verscheidene energie en milieubesparende maatregelen energie bespaard wordt waaruit de initiƫle investeringen terug kunnen worden betaald. Tevens zal hierdoor een een geheel nieuwe industrie ontstaan met de bijbehorende werkgelegenheid. In 2015 zal een pilot worden gestart met circa 800 wooneenheden. Indien succesvol dan zal de ESCO uit worden gebreid tot 100.000 wooneenheden.

Top